Uppsala skolfastigheter

Sedan början av 2000-talet har vi arbetar med skolor på olika sätt. Skolor är speciella eftersom det vistas många barn där vi arbetar, något som kräver extra stor försiktighet. Händer något akut, som skadegörelse, behöver vi också vara på fötterna och snabbt lösa problemet.

Typ av lokal: Skolor
Plats: Uppsala
Uppdragsgivare: Uppsala kommun
Entreprenadform: Utförande- och totalentreprenad
Färdigt: Ramavtal till 2019

Typ av lokal: Skolor
Plats: Uppsala
Uppdragsgivare: Uppsala kommun
Entreprenadform: Utförande- och totalentreprenad
Färdigt: Ramavtal

Lång erfarenhet av skolor

Vi har ett ramavtal med Uppsala kommun skolfastigheter, som rör deras cirka 140 fastigheter runtom i Uppsala. De uppdrag vi får handlar om allt från att bygga nytt, till att sätta in en dörr eller laga krossade fönster.

Öhmans har länge jobbat på och med skolor, tidigare i Stockholm och nu i Uppsala. En särskild utmaning med skolor är givetvis alla de barn som finns på våra arbetsplatser. Det gäller att vara försiktig, inte bara under själva arbetet utan även före och efter, när vi kör material och att vi inte lämnar några verktyg framme.

Snabbt lösa problem som uppstår

Det händer ofta att vi får rycka ut när någon skadegörelse har inträffat. Om ett fönster har blivit krossat gäller det att snabbt stänga till det, så att det inte står öppet under kvällar och helger. Vi får ofta lösa problem efter eget huvud och vara flexibla i de situationer som uppstår.

Större projekt under sommaren

Under sommarhalvåret när skolorna är stängda gör vi oftast större insatser, som att byta ut tak, panel eller bygga nytt. Att arbeta på och med skolor är väldigt varierande – eftersom det handlar om allt från inbrottsskador till att bygga nya fastigheter.

”Skolbarnen är ofta intresserade och nyfikna på vad vi gör. Men vi som jobbar ute på skolorna är vana vid barn, så det fungerar bra.”

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Eller läs om fler jobb vi har gjort åt nöjda beställare.