Rönneberga Konferens

En stor konferensanläggning på Lidingö var i behov av renovering. Med 250 gäster på plats, dygnet runt, behövde vi jobba smidigt och hänsynsfullt samt ha en bra dialog med beställaren. Våren 2018 har Rönneberga konferens en helt ny och stor matsal, nya wc-grupper samt en ny terrass.

Typ av lokal: Konferensanläggning
Plats: Rönnebergavägen 1, Lidingö
Uppdragsgivare: Rönneberga konferens
Entreprenadform: Totalentreprenad
Yta:  m² ca 1 500 m²
Färdigt: Våren 2018

Typ av lokal: Konferensanläggning
Plats: Rönnebergavägen 1, Lidingö
Uppdragsgivare: Rönneberga konferens
Entreprenadform: Totalentreprenad
Yta:  m² ca 1 500 m²
Färdigt: Våren 2018

Många som rör sig i lokalerna

Rönneberga konferens ligger längst ut på Lidingö, och startade 1969 som en skola för fackliga studier. Nu behövde kursgården renoveras och byggas ut. Det rörde bland annat storkök, matsal, en ny terrass och nya toaletter.

Under sommaren var anläggningen stängd, men utöver det var konferensverksamheten igång hela tiden. Det innebar en utmaning för oss att bygga och renovera i en miljö där det rör sig upp till 250 gäster, dygnet runt, men samtidigt inte synas eller störa.

Ha en dialog och visa hänsyn

Eftersom vi på Öhmans ofta jobbar där det rör sig många människor, är vi vana att ha en dialog med beställaren om detta. Vi tar reda på när vi kan göra bullrande arbete, vi håller rent och visar hänsyn. Det är en stor skillnad på att bygga i tomma fastigheter, och på platser som har verksamhet igång. 

Att renovera i restaurangmiljö har också sina utmaningar. Det handlar om en specifik typ av inredning, och det är väldigt noga med hur saker och ting genomförs.

Nyrenoverad konferensgård med ny restaurang

I februari 2018 står Rönneberga konferens färdigrenoverad. Matsalen är helt ombyggd, med nya snickerier, buffévagnar och allt som tillhör en restaurang. Beställaren är väldigt nöjd med det färdiga resultatet, och uppskattar särskilt hur smidigt arbetet har gått trots det stora antalet gäster på plats under renoveringen.

Ronneberga_4
Ronneberga_3
Ronneberga_2

”Vi hade många olika åsikter att ta hänsyn till men samarbetet har fungerat väldigt bra. Det gäller att diskutera igenom de olika problemen, från allas perspektiv, och sedan löser vi dem.”

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Eller läs om fler jobb vi har gjort åt nöjda beställare.