H&M Home

Den första fristående H&M Home-butiken i världen skulle byggas – i Bibliotekstan i Stockholm. På kort tid och med ett bra samarbete med beställaren skapade vi en helt ny inredningsbutik, som öppnade i september 2017.

Typ av lokal: Butik
Plats: Biblioteksgatan 11, Stockholm
Uppdragsgivare: H&M Home
Entreprenadform: Totalentreprenad
Yta: 600 m², fördelat på tre våningar
Färdigt: Hösten 2017

Typ av lokal: Butik
Plats: Biblioteksgatan 11, Stockholm
Uppdragsgivare: H&M Home
Entreprenadform: Totalentreprenad
Yta: 600 m², fördelat på tre våningar
Färdigt: Hösten 2017

Ny butik på två månader

H&M Home är en renodlad inredningsbutik, och den första av sitt slag skulle slå upp sina dörrar på Biblioteksgatan i slutet av september. Två månader tidigare satte vi igång att omvandla lokalen. Det var kort om tid, och viktigt att hålla öppningsdatumet som hade lanserats över hela världen.

Fanns ingen föregångare att ta efter

Som totalentreprenörer samarbetade vi med beställaren för att ta fram ritningar efter deras önskemål. Eftersom det var den allra första butiken, hade man ingen annan butik att jämföra med.

Vi gjorde i ordning lokalen hela vägen fram till färdig butik. Det handlade mycket om att få till installationer för el och ventilation på ett bra sätt, som passade in i hur beställaren ville att det skulle se ut. Därefter monterade vi H&M:s egen butiksinredning, med hyllor och kassadiskar.

Jobba tillsammans för att hålla datumet

Eftersom det var kort om tid var det lyckosamt att samtliga inblandade i projektet var så lösningsorienterade. Vi hade ett bra samarbete med beställaren, och alla strävade åt samma håll – att butiken skulle vara klar till öppningsdatumet.

25 september stod butiken klar, och H&M själva är väldigt nöjda med resultatet. Nästa butik byggs nu i München, och de tittar på hur den första butiken blev och hur materialvalen blev på plats. Man kan säga att vi har byggt facit, och nu kommer man anpassa världens butiker på olika sätt, med vår som referens.

”Det var en stor utmaning att knyta ihop många olika åsikter, och realisera de idéer och önskemål som växte fram under arbetets gång.”

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Eller läs om fler jobb vi har gjort åt nöjda beställare.