Erik Penser bank

En tom lokal på Norrmalm skulle bli en exklusiv bank. Med stort förtroende och hårt arbete omvandlade vi våningen i mitten av fastigheten totalt – med ett helt nytt restaurangkök, platsbyggda möbler och påkostade materialval.

Typ av lokal: Kontor
Plats: Apelbergsgatan 27, Stockholm
Uppdragsgivare: Hufvudstaden
Entreprenadform: Utförandeentreprenad
Yta: 3 000 m²
Färdigt: Våren 2016

Typ av lokal: Kontor
Plats: Apelbergsgatan 27, Stockholm
Uppdragsgivare: Hufvudstaden
Entreprenadform: Utförandeentreprenad
Yta: 3 000 m²
Färdigt: Våren 2016

Nytt kök påverkade hela huset

Lokalen som skulle bli Erik Penser bank hade stått tom i flera år. Vi hade tidigare renoverat hela kvarteret, och specialanpassat en annan våning i samma hus. Nu fick vi förtroendet av fastighetsägaren att även renovera den här våningen – som skulle skilja sig från alla deras standardlösningar.

En stor utmaning var att bygga ett helt nytt restaurangkök, som skulle servera 120 luncher om dagen. Eftersom våningen ligger i mitten av fastigheten innebar det att vi behövde dra nya ventilations- och avloppsrör genom hela fastigheten. På det sättet behövde vi arbeta i hela huset, och samarbeta med en mängd olika hyresgäster.

Dialog och tillit avgörande

För oss handlar arbetet därför mycket om att bygga förtroende hos de som verkar på samma plats. Vi har kontakt med många människor som påverkas av vårt arbete, och det viktigt att skapa goda relationer för att arbetet ska kunna flyta på bra. Slipar vi golvet, så meddelar vi dem som sitter på våningen under.

Mycket var speciellt med det här projektet. Belysningen var specialbeställd, vilket innebar en utmaning för våra elektriker. Olika leveranstider påverkade arbetet, och för arbetsledaren var det mycket att samordna för att allt arbete skulle bli klart i tid.

En bank utöver det vanliga

Resultatet blev en särskilt exklusiv bank, med restaurang, stilfulla rum, specialbyggda möbler och fina material. Både vi, fastighetsägaren och hyresgästen blev väldigt nöjda med den färdiga våningen.

Eftersom projektet innebar nya slags utmaningar för både oss och våra underentreprenörer lärde vi oss mycket under vägen. Nu i efterhand är vi ännu lite säkrare som yrkesmän, och extra stolta över vad vi tillsammans har åstadkommit.

Penser_3
Penser_4
Penser_2

”Det är roligt att göra något som man inte gör varje dag. Det uppstod därför en viss stolthet när det var klart, när vi grejade det. Vi pratar fortfarande om jobbet med Erik Penser bank – det är inget man glömmer bort så fort.”

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Eller läs om fler jobb vi har gjort åt nöjda beställare.